Skønt at have et rum - med udsigt til haven og mange dejlige farver - jeg kan slet ikke lade være med at gå i gang når jeg først træder ind ad døren til mit lille værksted.
Jeg træffes på mobil 61272187, eller mail: strandholt@esenet.dk

101 Kunstner - jeg er med i 2017

 Lis Strandholt er en kunstner, der elsker farver og deres samspil og kontraster. Med en stor koloristisk styrke, byder hun os op til en festlig oplevelse af farver og følelser i fuld styrke.

Billederne er fyldt med variation og dynamik og kan opleves som drømme eller erindringslandskaber. I flere af billederne optræder figurer eller menneskeskikkelser, der på en harmonisk måde falder ind i maleriet og blander sig naturligt med den øvrige del af motivet.

Lis ser muligheder fremfor begrænsninger i farverne. Hun nyder at eksperimentere med dem og opleve hvordan de tiltrækker og frastøder hinanden. Hendes billeder signalere liv og energi og man mærker en spontan livsglæde og tilstedeværelse i de lyriske farver og poetiske abstraktioner. Lis giver os livets lidenskab og fortolker harmonier i en skøn sammensætning af farver og former. Hendes tilgang til maleriet er styret af en stor lyst og hun bruger sine fornemmelser i billederne, hvor øjebliks følelser og indre stemninger bearbejdes på lærredet. Man mærker en vedvarende entusiasme, og intensitet i hendes arbejde med malerierne.

Leg med spændvidden i farverne viser sig tydeligt i hendes billeder. Der er en god kombination og en fin harmoni mellem varme og kolde nuancer. For Lis er det farverne, der sætter dagsordnen for hvilket udtryk der kommer frem i maleriet. Farverne er helt klart det centrerede og bærende element. De skaber stemningen og fremelskes i en harmonisk samklang. Lis kan lide at bevæge sig rundt i de forskellige farvestrålende rum og hendes udprægede gode sans for farver skaber spændende billeder.

Lad farverne griber dig i mødet med Lis Strandholts motivverden og gå på vandring i de glade og friske farver og hent lige præcis det ud af dem som du føler for.  

©Af Kirsten-Marie Hedeland, Kunstanmelder ved Kunstavisen og TV programvært på "Kunst for Tiden", maj 2017.  

 

 

 

Jeg er glad for nye udfordringer.

🙂 
  Jeg begyndte at male i 2008, og interessen for at lære mere blev forstærket, jeg har løbende taget kurser hos forskellige kunstner. Siden 2009 har jeg udstillet i en lang række virksomheder, kunstforeninger og på galleri. Jeg arbejder meget intuitivt, hvor farverne og det abstrakte og det figurative spiller sammen.  
 

Jeg udstiller gerne i virksomheder, kunstforeninger og gallerier, kontakt. Lis Strandholt, Ålborgvej 7, 6700 Esbjerg. eller mail strandholt@esenet.dk - eller på mobil nr. 61272187.
 
 
 

Modtaget undervisning:
Mona Hansen, enetimer i 2008,
Rie Brødsgård, collage i 2008 og 2010 og 2011,
Susy Grundahl, kunstterapeut i 2009
Klaus Møller, tegning i 2009
Jette Dümke, akryl i 2010
Hans Bitch Larsen, olie og akryl i 2011
A. Walther, workshop i 2011
C. Eland, workshop i 2012
Verner Brems, malerskole i Kolding i 2012-2014, 2017

Birgit Mau, workshop, 2014  

Mona Hansen, 2016  

Mona Hansen, 2018-2019-2020

Anne Mette Hoier, 2020  

AnneMette Hoier, 2021